MiCoCo

 

Wie zijn wij

In MICoCo bundelen Monique Sturmans en Ingrid Wennekes hun verander- en communicatiekracht en organisatievermogen. Met elk meer dan 20 jaar ervaring bij veeleisende, complexe organisaties kunnen zij beiden terugvallen op een schat aan kennis en vaardigheden. Je kunt daaruit putten door één van hen in te huren of door MICoCo als team in te schakelen.

In dat laatste geval profiteer je dubbelop van hun aanvullende competenties. Monique en Ingrid versterken elkaar en zijn volledig op elkaar ingespeeld. Daardoor kunnen zij op ieder domein schakelen. Voor welk vraagstuk dan ook, MICoCo ontwikkelt een verander- en communicatieaanpak die zowel advies, creatie als realisatie omvat, waar nodig aangevuld met professionals uit hun netwerk. Met MICoCO haal je ervaring en passie in huis, van twee mensen die weten wat zij doen en waarmaken wat zij beloven.

Monique Sturmans

Monique Sturmans

Verbinder met een grote executiekracht

Verbinder

Mijn hart ligt bij communicatie en organisatieontwikkeling. In complexe verandertrajecten houd ik oog voor alle betrokkenen en hun verschillende belangen. Ik sla graag de brug tussen mensen, functies en afdelingen, omdat hun gezamenlijke inbreng het doel sneller binnen bereik brengt. Verder neem ik nooit een blad voor de mond. Met die eerlijke communicatiestijl draag ik bewust bij aan de sociale cohesie binnen een organisatie.

Executiekracht

Luisteren, bedenken én creëren: de combinatie van hoofd en handen is voor mij een belangrijke. Mijn kwaliteiten als omdenker zet ik in om tot een creatief besluit te komen dat méér is dan een optelsom van ieders individuele inbreng. Wanneer het plan er ligt, blink ik uit in executiekracht. Ik denk en schakel snel en zorg dat ik tot in de puntjes ben voorbereid. Zo verzet ik bergen werk, waarbij ik de juiste radertjes in beweging breng om dat met elkaar te doen.
 

Spil

Ik heb het talent om complexe problemen op een analytische wijze te benaderen. Daarmee kan ik het verhaal ook voor anderen vereenvoudigen en geef ik mensen sturing en houvast. Dat heeft me vaak op een spilfunctie in de organisatie gebracht. Wanneer de opgave duidelijk is, zorg ik dat het geregeld wordt. Hoe, waar en met wie dan ook.

Ingrid Wennekes

Ingrid Wennekes

Netwerker met een ondernemende geest

Netwerker

Als communicatieprofessional moet je op alle niveaus snel kunnen schakelen. Dat netwerken zit van nature in mij. Om een boodschap over te brengen of een verandering in gang te zetten, betrek ik de juiste personen op het juiste moment. Ik mobiliseer de ambassadeurs, maar herken ook de opponenten. Beiden wil je voldoende aandacht geven om tot een gedragen beleid te komen.
 

Ondernemend

Wanneer ik een opdracht aanneem, draag ik ook graag de verantwoordelijkheid. Ik beschik over een ondernemende geest en een proactieve instelling. Zodra een klus op mijn bord belandt, start ik met het uitzetten van de grote lijnen, het organiseren van de middelen en activiteiten en het bewaken van de details. Ik vind het belangrijk om te anticiperen op verschillende scenario’s. De realiteit van alledag is weerbarstig. Daarin beweeg ik soepel mee met de organisatie.

Mensenmens

Hoewel communicatie zich uitstrekt tot alle hoeken van de organisatie, ligt mijn grootste toegevoegde waarde op het gebied van interne communicatie en in het faciliteren van de dialoog. Ik ben een voorstander van klare taal, maar zoek daarbij wel naar de juiste woorden en instrumenten om iedereen mee te nemen in de gewenste richting. Ik ben een mensenmens en dat is in dit vak een pre, omdat iedere organisatie leunt op de betrokkenheid van haar medewerkers.